Dragonfly 40 2200m3/h

 • Dragonfly 40 vacuümunit van Atimo
 • Heavy duty stofzuiger voor bulkzuigen
 • Krachtige vacuümunit geschikt voor Big Bag ledigen
 • DF 40 vacuümunit met 2200 m3/uur
 • Vacuümunit met vacuümhopper welke een capaciteit heeft van 710 liter
 • ATEX vacuümhopper stofzuiginstallatie
 • ATEX explosie ontlastklep industriële stofzuiger
 • 55 kW vacuümunit krachtige industriële stofzuiger op aanhangwagen
 • Vacuümwagen welke diesel aangedreven wordt en standaard gebouwd is op een aanhangwagen en daardoor zeer mobiel inzetbaar is
 • 2200 kuubs vacuüminstallatie op aanhangwagen
 • Vacuümunit met Big Bag voorafscheider
 • Dragonfly stofzuiger op aanhangwagen
 • Krachtige motor vacuümunit van stofzuiginstallatie
 • Stofzuigsysteem Heavy Duty installatie
 • Vlinderklep voor Big Bag ledigen
Sibilia vacuümaanhanger

Dragonfly 40 2200m3/h

De Dragonfly is een nieuw concept vacuümunit en is leverbaar in twee verschillende modellen, namelijk de Dragonfly 25 en de Dragonfly 40. De DF 25 heeft een vermogen van 23 kW, de DF 40 heeft een vermogen van 55 kW. Beide vacuümtrailers worden aangedreven door een gekoelde diesel brandstofmotor, welke een zéér krachtige lobben vacuümpomp aandrijft en daardoor geheel onafhankelijk is van stroomvoorzieningen.

50 tot 80% vacuüm
De Dragonfly serie onderscheidt zich in zijn hoge vacuüm. Doordat de Dragonfly 40 een efficiënte lobben vacuümpomp met koelkanaal en geluiddemper heeft, behaalt hij een onderdruk van 50% tot maar liefst 80%. Hierdoor is de Dragonfly in staat om zwaardere materialen over een lange(re) afstand te transporteren (geschikt voor een slanglengte tot 120 meter). Naast zware materialen zijn lichte(re) stoffen ook geen enkel probleem!

Filter & cycloon
Voor de motor en de vacuümpomp zit een groot cycloon, welke is uitgevoerd met een industrieel filterpakket. Hierdoor kunnen de meeste fijnstoffen effectief gefilterd worden. Tevens is het mogelijk om deze vacuümunit op aanhangwagen te voorzien van een HEPA H14 veiligheidsfilter, waardoor (gezondheids)gevaarlijke stoffen met een 99,995% filtratie gefilterd kunnen worden. Dit is een unieke eigenschap van de Dragonfly ten opzichte van bijvoorbeeld zuigwagens, waar een HEPA filtratiesysteem vaak niet mogelijk is. Met de Dragonfly zorgt u voor een emissieloze uitstoot!

Middels de chassis gebouwde constructie wordt de cycloon voorafscheider verticaal gepositioneerd. Wanneer er wordt gezogen staat de cycloon in de hoogste positie. De aanhangwagen kan verplaatst worden wanneer de cycloon in de laagste (rust) positie staat. Dit is eenvoudig te realiseren door een hydraulisch hogedruk systeem.

Het filter in de vacuümunit wordt gereinigd middels een automatische terug blaas klep, welke aan de tank is gemonteerd. Een volmelder zorgt ervoor dat de vacuümunit stopt met zuigen als de vuilcontainer vol is. Het ledigen gebeurt middels een ledigingsklep (dn 250 mm), welke standaard is uitgevoerd met een vlinderklep. In plaats van een vlinderklep kan de Dragonfly ook worden uitgevoerd met een draaisluis of schuifklep.

Big Bag
Het opgevangen stof kan gemakkelijk in een Big Bag opgevangen worden. Wanneer de vlinderklep geopend wordt, valt het opgezogen stof eenvoudig in een Big Bag die onder de cycloon geplaatst wordt.

Zuigwagen
De Dragonfly is gebouwd op een aanhangwagen (zuigwagen). Doordat de DF gebouwd is op een aanhangwagen beschikt hij over zeer compacte afmetingen en kan hij eenvoudig op moeilijk bereikbare plekken komen, een groot voordeel ten opzichte van andere Heavy Duty stofzuigers die voornamelijk centraal gepositioneerd worden. Daarnaast kan de Dragonfly 40 geleverd worden zonder aanhanger, waardoor u de DF 40 kunt plaatsen op uw eigen aanhangwagen.

Bekijk voor een instructie van de DF zuigwagen de video!

Contact met Atimo Nederland
Meer weten over deze vacuümtrailer? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 201 2602 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Sibilia
Model:
Dragonfly 40
Vermogen55,4 kW
Max. luchtedebiet2.200 m3/uur
Max. onderdruk8.000 mmH2O
Oppervlakte hoofdfilter162.000 cm2
Oppervlakte veiligheidsfilter95.000 cm2
Inhoud vuilcontainer710 liter
Inlaat diameter100 mm
Afmetingen445x185x231 cm
Gewicht2.800 kg

De machine in het echt bekijken?

Demonstratie? Wij komen langs!

Wilt u deze krachtige vacuümaanhanger graag in het echt zien? Wij komen graag vrijblijvend langs voor een demonstratie. Tijdens ons bezoek kunt u de machine bekijken, de zuigkracht ervaren en de vele mogelijkheden ontdekken. Wij laten graag zien hoe de DF serie werkt en hoe deze stofzuiginstallatie uw stofprobleem kan verhelpen. Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op

Dragonfly 40 brochure

De Dragonfly 40 vacuümhopper onderscheidt zich in zijn hoge vacuüm. Doordat de Dragonfly 40 een efficiënte lobben vacuümpomp met koelkanaal en geluiddemper heeft, behaalt hij een onderdruk van 50% tot maar liefst 80% en is deze machine geschikt voor het zuigen van grote hoeveelheden stof, restmateriaal en afval. Lees alles over de mogelijkheden van de Dragonfly 40 in deze brochure.

Download

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie