SF 500

 • Oliezuiger welke direct opgezogen olie en spanen van elkaar filtert zodat deze hergebruikt kunnen worden
Delfin

SF 500

De SF 500 is een industrie zuiger geschikt voor het zuigen van diverse vloeistoffen, zoals koelvloeistoffen en oliën in combinatie met spanen. De SF 500 is een zeer unieke oliezuiger en spanenzuiger, doordat opgezogen spanen op een unieke manier opgezogen en gefilterd worden van de oliën.

De SF 500 heeft drie verschillende standen: zuigen, legen en HO pompen (hogedrukreiniger). Wanneer de oliezuiger in de zuigstand staat, kunnen oliën en spanen opgezogen worden. Spanen worden continu gescheiden van de oliën. Wanneer de olie en spanen opgezogen zijn, is de omgeving vaak nog vies en/of vettig. Via de HO pompen functie, kan de omgeving schoongespoten worden middels een hogedrukreiniger. Tevens is het mogelijk om tijdens het schoonspuiten van bijvoorbeeld een machine of werkbank, de vrijkomende olie(resten) op te zuigen. Dit kan direct tijdens het gebruiken van de hogedrukreiniger. Door een uitgebreid assortiment stofzuiger accessoires kunnen daarnaast achtergebleven spanen zorgvuldig en effectief verwijderd worden.

Nadat de gebruiker de oliën en spanen opgezogen heeft, worden deze in de machine van elkaar gefilterd. De gefilterde spanen worden vervolgens geleegd in een opvangcontainer aan de zijkant van de machine, die eenvoudig los te koppelen is van de machine. Daarnaast staat deze opvangcontainer op wielen en is deze opvangcontainer voorzien van een heftruckonderstel (uniek!), waardoor de gebruiker de zware opgezogen ijzeren spanen niet hoeft te tillen. Ook is deze vuilcontainer kiep baar, wat het legen van de container eenvoudig maakt. Daarnaast kunnen de opgezogen vloeistoffen hergebruikt worden, doordat deze gefilterd zijn en eenvoudig terug te brengen zijn in het werkproces middels de ‘’legen’’ stand. Dit alles maakt deze oliezuiger een zeer unieke machine!

Optioneel is deze oliezuiger uit te voeren met een elektrotrekker / elektrokar (zie foto), waardoor verplaatsing van de machine zeer gemakkelijk gaat.

Kenmerken:

 • Opzuigen van oliën en spanen
 • Filteren van oliën en spanen
 • Schoonspuiten van machines en oppervlakten

Toepassingen voor koelmiddelen en snijolie:

 • Snijolie-reiniging
 • Volledige reiniging van de emulsiecontainer
 • Reiniging van de containers en machine-interieurs
 • Reiniging met hogedruklans en reinigingsslang
 • Afzuiging van drijvende oliën
 • Stofzuigen van vloeren en machines
 • Extractie van chips en slijpslib
Voordelen
 • Krachtige zuig- en filterwagen voor complete reiniging
 • Het legen van spanen zonder zwaar tilwerk
 • Eenvoudig legen van de machine


Bekijk ook de instructievideo, waardoor u de werking van de machine in diverse toepassingen goed te zien krijgt! 

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Delfin
Model:
SF 500
Spanning380 Volt
Aantal motoren1
Vermogen7 kW
Inhoud vuilcontainer500 liter
Geluid debiet73 dB (A)
Afmetingen200x80x160 cm
Gewicht420 kg

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie