Patroonfilter

  • Patroonfilter voor industriële stofzuiger
Accessoires en onderdelen

Patroonfilter

In bepaalde toepassingen is een patroonfilter een goede oplossing om fijne stoffen te filteren. Een patroonfilter is een gevouwen filter, waardoor er een zo groot mogelijk filteroppervlak wordt gecreëerd. Bij droge stoffen kan dit filter goed gereinigd worden. Dit kan zowel handmatig/mechanisch als wel automatisch/tijdsgeregeld door middel van perslucht.

Wanneer er kleverige- of vochtige stoffen/materialen of bijvoorbeeld spanen gezogen moeten worden, dan heeft dit filter zijn beperkingen. De vouwen van een patroonfilter gaan snel vol zitten of raken zelfs beschadigd (spanen en andere scherpe materialen). Een filterreiniging moet er dan voor zorgen dat deze vouwen vrij komen van stof of andere materialen. Bij vochtige- en/of kleverige materialen zal dit minder goed of niet lukken.

In de meeste gevallen adviseert Atimo Nederland een ander type filter, namelijk een polyester stofdoek sterfilter (zie polyester stofdoek sterfilter). Wanneer een stofzuiginstallatie continu in bedrijf is, of deze heeft een hoge stofbelasting dan adviseren wij een systeem met automatisch/tijdsgeregeld gereinigd hoofdfilter. Dit systeem is dan uitgerust met patroonfilters. Door de constante reiniging (tijdsgeregeld) blijft dit type filter vrij van stof.

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Delfin
Model:
Patroonfilter

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie