Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem voor opzuigen heet materiaal
  • Centraal stofzuigsysteem met voorafscheider voor grote opvang stof
  • Centraal stofzuigsysteem met vacuümunit en voorafscheider
Atimo project

Stofzuigsysteem voor het opzuigen van heet materiaal

Bij de productieprocessen van stalen producten in een gieterij, worden na het gieten de vormzand mallen stuk geslagen. Bij het stukslaan van deze mallen, komt veel stof vrij. Dit stof bestaat voornamelijk uit schadelijk kwartsstof (siliciumdioxide) en kan tot 400 graden Celsius heet zijn. Om deze schadelijke kwartsstoffen efficiënt af te zuigen, was dit bedrijf op zoek naar een stofzuigsysteem. Het was daarbij belangrijk dat het stofzuigsysteem geschikt was voor het opzuigen van heet materiaal.

Een stofzuiginstallatie beschermt tegen kwartsstof

Het stuk slaan van de vormzand mallen speelt zich af in de zogenaamde striphal, waar wagons met de zeer hete elementen binnen komen. Het fijne restafval, waaronder vormzand, moet hier opgeruimd worden. Oorspronkelijk gebeurde dit door het opvegen en wegscheppen van dit zand. Vanuit arbeid hygiënisch oogpunt is gekeken naar een mogelijkheid om het vrijkomende stof op te zuigen. Een stofzuiginstallatie van Atimo Nederland bood de oplossing. Een stofzuigsysteem van Atimo Nederland maakt het mogelijk om de hete materialen (waaronder kwartsstof) af te zuigen.

Hittebestendige afzuiginstallatie

Atimo Nederland heeft voor de afzuiging van het vormzand een hittebestendige afzuiginstallatie ontwikkeld. Deze afzuiginstallatie bestaat uit een Sibilia S10 elektrisch van 37 kW met cycloon en leidingwerk. De industriële stofzuiger kan door meerdere gebruikers gelijktijdig gebruikt worden. De materialen van deze afzuiginstallatie, waaronder de Nomex filters en de filterreiniging, kunnen een temperatuur hebben van maximaal 400 graden Celsius. De filterklep is speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen het roodhete vormzand. Het hitteprobleem is hiermee moeiteloos opgelost en met de nieuwe manier van reinigen is de concentratie kwartsstoffen substantieel gereduceerd.

Extreme omstandigheden

Heeft u ook extreme omstandigheden die een maatwerk oplossing vereisen? Geen probleem! Door onze jarenlange ervaring hebben wij tientallen oplossingen mogen aanbieden in tientallen industrieën en toepassingen. Wij denken dan ook graag met u mee. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Atimo Nederland!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie