De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Centraal systeem voorafscheider Atimo

Bij een recyclingbedrijf voor autobanden worden oude autobanden, al naar gelang de staat van de banden, gereinigd en gereedgemaakt voor hergebruik. Indien de autobanden niet geschikt zijn voor hergebruik, worden de banden via een shredder vermalen. Bij zowel het reinigen van de autobanden als het vermalen van de autobanden, komen diverse stoffen en restafval vrij. Voor deze vrijkomende stoffen en materialen was dit recyclingbedrijf op zoek naar een oplossing, namelijk een centraal afzuigsysteem.

Verschillende materialen opzuigen met centraal afzuigsysteem

Indien de autobanden nog geschikt zijn voor hergebruik, dient vaak modder en/of regenwater uit de banden opgezogen te worden, omdat deze banden veelal op het buitenterrein van een sloopbedrijf zijn opgeslagen. De banden worden schoongemaakt, waarna ze vervolgens in de verkoop gaan. Bij het schoonmaken van de autobanden komen stoffen en materialen vrij.  

De écht versleten autobanden worden middels een shredder in kleine stukjes vermalen en het restmateriaal, bestaande uit stukjes rubber, vezels en stukjes staaldraad, wordt gescheiden om verder verwerkt te worden. Rondom de shredder en transportbanden ontstaat morsgoed dat geregeld gereinigd dient te worden. Dit morsgoed bevat rubber, vezels, stukjes staaldraad en vaak ook modder en water.  

Al met al is er in dit bedrijf een lastige cocktail van op te zuigen materialen: water, modder, brugvormende staaldraadjes en vezels. De staaldraadjes vormen tezamen met de vezels een kluit aan stof met eigenschappen van klittenband. Een centraal afzuigsysteem is de perfecte oplossing voor het afzuigen van deze stoffen. Via een centraal stofzuigsysteem kunnen de vrijgekomen stoffen en materialen namelijk gemakkelijk worden opgezogen. Op deze manier kan er schoon en efficiënt gewerkt worden.

De oplossing

shredder bigbag

Atimo Nederland heeft bij dit recyclingbedrijf een centraal afzuigsysteem van 37 kW met een voorafscheider geplaatst. Dit centrale afzuigsysteem met voorafscheider is geschikt om zowel droge als natte substanties af te vangen en daarom ideaal voor deze bedrijfssituatie. Het opgezogen materiaal wordt rechtstreeks in een Big Bag afgevangen. Via vacuüm wordt de Big Bag in de voorafscheider opengetrokken en het opgezogen materiaal wordt meteen in de Big Bag afgevangen. Hierdoor is er geen risico op verstopping zoals dat met conventionele voorafscheiders vaak gebeurt. Het restmateriaal kan eenvoudig in de Big Bag worden afgevoerd.

Ook op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem? Neem dan contact op met Atimo Nederland!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2021
Scroll naar boven