DM2 EL Z21/22

  • ATEX stofzuiger Zone 21 en 22
  • Afzuiging zaagmachine atex
  • ATEX stofzuiger voor directe afzuiging vrijkomend stof
  • Zaag afzuigen met ATEX stofzuiger
  • ATEX stofzuiger voor explosiegevaarlijke stoffen
Delfin

DM2 EL Z21/22

De DM2 EL is een industriële stofzuiger die geschikt is voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen de industrie. Zo is deze stofzuiger geschikt voor het opzuigen van fijne en droge materialen. Daarnaast is het mogelijk om vloeistof op te zuigen, doordat een flottersysteem optioneel toegevoegd kan worden. Doordat de stofzuiger is voorzien van een accessoiresmand heeft de gebruiker de stofzuigeraccessoires altijd direct bij de hand.

Geïntegreerd filterreinigingssysteem
De DM2 EL is voorzien van een extra groot polyester sterfilter in stofklasse M (1 micron), welke een filteroppervlakte heeft van 30.000 cm2. Naast dit grote polyester sterfilter is deze stofzuiger standaard uitgerust met een HEPA H14 veiligheidsfilter, welke een filteroppervlakte heeft van 26.000 cm2. Filterreiniging gebeurt middels een geïntegreerd filterreinigingssysteem.

ATEX gecertificeerd
De DM2 EL is gecertificeerd voor ATEX Zone 21 of 22 en is daarnaast voorzien van een ATEX Zone 20 certificering (intern). Deze stofzuiger mag dus ingezet worden voor het veilig opzuigen van brand- en explosiegevaarlijke stoffen in een ATEX Zone 21 of 22 omgeving en is door de interne zone 20 certificering zeer geschikt voor het veilig opslaan van stof in de container.

IECEX
Naast een ATEX certificering is deze stofzuiger ook gecertificeerd voor IECEX.

Borstelloze motoren
Deze stofzuiger beschikt over twee borstelloze motoren (brushless). Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere industriële stofzuigers, omdat dit de levensduur van de motoren aanzienlijk vergroot. Ook zorgen deze borstelloze motoren ervoor dat er nog schoner gewerkt kan worden.

INERT vloeistofbad
Opgezogen stoffen worden verzameld in de opvangcontainer, welke zich onderaan de machine bevindt. Deze heeft een opvangcapaciteit van 60 liter (Zone 22) of 100 liter (Zone 21). Indien het wensenlijk is dat opgezogen explosiegevaarlijke stoffen direct geneutraliseerd worden, is het mogelijk de ATEX Zone 21 versie te leveren met een INERT vloeistofbad. 

Naast bovengenoemde voordelen is deze ATEX stofzuiger compact van formaat en daardoor zeer mobiel en flexibel inzetbaar. Inzetbaar in tal van industrieën!

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Delfin
Model:
DM2 EL Z21/22
Spanning230 Volt
Aantal motoren2
Vermogen2,3 / 2,2 kW
ATEX Zone21 / 22 + 20 (inwendig)
Max. luchtdebiet360 / 430 m3/uur
Max. onderdruk2500 / 2250 mmH2O
Type filterPolyester sterfilter + HEPA filter
Oppervlakte hoofdfilter30.000 cm2
Oppervlakte veiligheidsfilter26.000 cm2
Filter efficiëntieM + H
FilterreinigingHandmatige filterschudder
Inhoud vuilcontainer60 / 100 liter
Inlaat diameter80 mm
Geluid debiet76 dB(A)
Afmetingen66x83x162 / 77x66x168 cm
Gewicht79 / 87 kg

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie