EGF corrosive fluid 2,2 kW/4 kW ATEX

  • bijtende vloeistofzuiger ATEX Krahnen in twee uitvoeringen
  • bijtende vloeistofzuiger ATEX Krahnen zijkant
  • bijtende vloeistofzuiger ATEX Krahnen achterkant
Krahnen

EGF corrosive fluid 2,2 kW/4 kW ATEX

Om bijtende vloeistoffen te kunnen opzuigen raden wij de EGF corrosive fluid aan. De Krahnen EGF corrosive fluid is een vloeistofzuiger op wielen die agressieve vloeistoffen zoals zuren en basen aankan. Ook kunnen er brandbare vloeistoffen mee worden opgezogen. Deze industriële stofzuiger kan de bijtende vloeistoffen aan met behulp van de verschillende filteropties. Deze vloeistofzuiger is geschikt voor vloeistoffen met dampen, beschikt over 40 liter opslagcapaciteit en is gecertificeerd voor ATEX Zone 1/2/21/22.

Filtereigenschappen
Het actief koolstoffilter maakt de EGF corrosive fluid vloeistofzuiger breed inzetbaar: er zijn verschillende patronen die aan het filter kunnen worden toegevoegd zodat de vloeistofzuiger de stoffen veilig kan verwerken. De standaard is geschikt voor oplossingen, brandstoffen, polaire en apolaire stoffen. Daarnaast is er een patroon geïmpregneerd met zuur om basen op te zuigen. Ten slotte is er een filter geïmpregneerd met base om zuren met hoge concentraties te kunnen filteren. Ook is er ruimte voor speciale verzoeken op aanvraag.

Bediening en veiligheidsmaatregelen
Deze vloeistofzuiger is volledig antistatisch, dus alle elektriciteit wordt veilig afgevoerd. Ook zit er een vacuümmeter op de industriële stofzuiger voor controle van het filter zonder de machine te hoeven openen. Mocht blijken dat het filter verstopt is, dan kan deze zonder gereedschap worden verwisseld door de klemmen van de stofzuiger los te maken, het oude filter eruit te schuiven en de nieuwe er in te schuiven. De EGF corrosive fluid bevat een aardingsklem, afvoerkogelkraan van roestvrij staal en vul-indicator om de machine veilig te houden. Het frame met wielen is gemaakt van RVS en de kunststof onderdelen die in contact komen met het product zijn gemaakt van PE-el, PVC en VA. Verdere afdichtingen zijn gemaakt van EPDM en PARA.

De gebruiker moet bekend zijn met het type en de eigenschappen van het aangezogen materiaal en de mogelijke risico’s wat betreft de verhoogde elektrostatische lading als gevolg van het stoftransport. Bij het opzuigen van problematische stoffen moet het apparaat ook met de bijbehorende aardingsklem worden geïntegreerd in de operationele potentiaalvereffening.

Toepassingen stofzuiger in ATEX omgevingen:
Dankzij de verschillende accessoires die bij de stofzuiger worden geleverd kan de EGF corrosive fluid ATEX toegepast worden op diverse manieren en in een vele soorten omgevingen. Ook kan de vloeistofzuiger zowel mobiel als in een inbouwsysteem worden benut dankzij het modulaire principe.

Deze industriële vloeistofzuiger past dankzij zijn eigenschappen goed in omgevingen zoals autofabrieken en -garages, de mest industrie, de schoonmaakindustrie, de farmaceutische industrie, de batterijenindustrie en andere chemische procesindustrieën.

 Voordelen

  • Kan gemakkelijk worden ingebouwd of mobiel worden toegepast
  • Grote hoeveelheid bijpassende accessoires
  • Verschillende filters en actief koolstoffilter beschikbaar 
  • Weinig materiaalslijtage en kostenefficiënt

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Krahnen
Model:
EGF corrosive fluid 2,2 kW/4 kW ATEX
Spanning400 Volt met 50 Hz Zijkanaalventilator Ex
Vermogen2,2 kW / 4 kW
ATEX Zone1/2/21/22
Max. luchtdebiet212 m³ uur / 320 m³/uur
Max. onderdruk2.294 mmH2O / 2.753 mmH2O
Type filterActief koolstoffilter
Inhoud vuilcontainer40 liter
Inlaat diameterDN60 2" schroefdraad
Geluid debiet73 dB (A)
Afmetingen1250x620x1080h / 900x600x1250h
Gewicht67 Kg / 97 Kg
LedigingAfvoerkogelkraan

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie