Olie verwijderen met een krachtige oliezuiger

Olie komt in verschillende hoeveelheden en in verschillende industrieën voor. Een bekend voorbeeld van een industrie waarin veel olie wordt gebruikt is de metaalindustrie. Binnen deze industrie gebruiken draai- en freesbanken tijdens het productieproces olie- en koelmiddelen. De olie wordt veelal vervuild door spaanders en krullen. Wanneer men deze vervuilde olie wilt verwijderen en de olie wilt hergebruiken, kan men een krachtige oliezuiger inzetten. Een krachtige oliezuiger die hier zeer geschikt voor is, is de Technoil 220 IF, welke wij recentelijk bij een klant in de metaalindustrie hebben mogen leveren.

Oliezuiger voor het opzuigen van grote hoeveelheden olie en spanen Atimo

Oliezuiger Tecnoil 220 IF

Een klant in de metaalindustrie was op zoek naar een efficiënte manier om olie en morsgoed uit de opvangbak op te zuigen, te verzamelen en te verwijderen. Daarbij is het belangrijk dat vervuilde spanen direct apart afgevangen worden, zodat de olie schoon verzameld wordt.

De Tecnoil 220 IF is voor deze klant de ideale oliezuiger. Deze krachtige en robuuste oliezuiger heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 220 liter voor vloeistoffen. Een fijnmazige stalen spanenzeef (40 liter opslagcapaciteit) zorgt voor het apart afvangen van spanen. De stalen zeef bevat een geperforeerde plaat die een standaard spaanfiltratie heeft van DN = 2 mm. Een fijnere doorlaatgrootte tot 300 micron is mogelijk op aanvraag. Deze spanenzeef zorgt er voor dat olie, spanen en krullen direct van elkaar gescheiden worden, waardoor de olie schoon verzameld wordt. Op deze manier wordt het mogelijk om olie te verwijderen, te verzamelen en te hergebruiken. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op voor het bedrijf, aangezien de olie steeds opnieuw gebruikt kan worden tijdens de productieprocessen.

Oliezuiger met spanenzeef voor apart afvangen spanen Atimo

Naast oliën en spanen is het ook mogelijk om deze oliezuiger in te zetten voor het opzuigen van vloeistoffen en sludge. Zo kan deze oliezuiger zeer breed ingezet worden in bijvoorbeeld de metaalindustrie, binnen schoonmaakbedrijven, productiebedrijven, de automotive industrie, de offshore, etc.

Olie afzuigen en verwijderen

Met de Tecnoil 220 IF kunnen gebruikers tot 220 liter achtereen olie afzuigen en verzamelen. Wanneer de opvangcontainer volgezogen is, stopt de oliezuiger automatisch met zuigen. Dit wordt gerealiseerd door een vlottersysteem. Het vlottersysteem zorgt er daardoor voor dat de motor van de oliezuiger beschermd blijft. Nadat de volcontainer vol is, of op ieder ander gewenst moment, kan men de verzamelde olie verpompen middels een overdruksysteem. Na het legen van de container kan de gebruiker de reinigingswerkzaamheden weer hervatten.

Olie verwijderen met een oliezuiger

Bent u op zoek naar een oliezuiger voor het verwijderen van oliën, sludge, spanen of vloeistoffen? Bekijk dan ons assortiment oliezuigers hier. Bij Atimo kunnen we u voorzien van een oliezuiger welke helemaal voldoet aan uw wensen. De mogelijkheden zijn enorm: oliezuigers met opvangcapaciteiten tussen de 50 en 600 liter, geschikt voor continu gebruik, met opvoerpomp of juist met overdruksysteem, diverse stofzuiger accessoires voor het effectief en efficiënt verwijderen van olie uit kleine kieren en gaten, etc. Wat uw wensen ook zijn, wij kunnen u voorzien van de ideale oliezuiger!

Contact met Atimo voor een oliezuiger
Wilt u vrijblijvend geïnformeerd worden over de mogelijkheden van een oliezuiger voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 – 562 8088 of per e-mail op info@atimo-nederland.nl.

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie