Stofafzuiging houtbewerking

Hout is één van de meest gebruikte en oudste bouwmaterialen die wij hier in Nederland kennen. Hout wordt gebruikt voor pallets, meubels, boten, deuren, ramen, etc. Hout wordt ook veel bewerkt. En bij het bewerken van hout komen veel stoffen vrij, welke bijvoorbeeld kunnen bestaan uit houtmot, fijnstof, zaagsel en houtsnippers. Wanneer men deze vrijkomende stoffen niet veilig afzuigt, gaan deze stoffen in de werkomgeving zweven en dwarrelen, waardoor medewerkers of leerlingen deze kunnen inademen. Ook kan het veel hinder veroorzaken bij de uit te voeren werkzaamheden, zoals prikkende ogen en kriebels in de keel.

Stofafzuiging bij houtbewerking is daarom zeer belangrijk. Het zorgt ervoor dat iedereen veilig en gezond kan werken in de werkomgeving. Bij Atimo hebben we veel ervaring met stofafzuiging bij houtbewerking. We hebben dit al veel mogen toepassen in verschillende bedrijven, scholen en sociale werkplaatsen.

Afzuiginstallatie houtbewerking

Elk bedrijf en elke situatie vraagt om een andere effectieve aanpak voor stofafzuiging van houtbewerking. Zo wilt men bij het ene bedrijf houtmot en houtresten mobiel vanaf verschillende plekken in de werkplaats afzuigen, terwijl men het bij een school belangrijk kan vinden dat verschillende leerlingen tegelijkertijd aan de gang kunnen met houtbewerking en vrijkomende stoffen direct afgezogen kunnen worden via een centrale afzuiginstallatie voor houtbewerking.

Bij Atimo kunnen we voldoen aan die verschillende wensen voor een afzuiginstallatie tijdens houtbewerking. Het maakt daarbij voor ons niet uit of de voorkeur uitgaat naar een mobiele afzuiging van hout of dat men op zoek is naar een centrale afzuiginstallatie voor houtbewerking.

Afzuiginstallatie hout voor scholen

Recentelijk hebben we bij verschillende scholen een afzuiginstallatie voor houtbewerking mogen opleveren. Deze scholen hadden veelal verschillende houtbewerkingslokalen waarbinnen verschillende machines gebruikt werden voor het bewerken van hout, zoals schuurmachines, lintzagen en Hegner figuurzaagmachines. Veelal vond er nog helemaal geen afzuiging van houtstof plaats op deze scholen. Dit zorgde ervoor dat de houtbewerkingslokalen aan het einde van de schooldag vol lagen met fijnstof, houtstof en houtresten. Voor zowel de leraren als de leerlingen niet wenselijk.

Door bij deze scholen de houtbewerkingsmachines met zuigslangen aan te sluiten op een centraal stofzuigsysteem voor houtresten en houtstoffen, kunnen leerlingen veilig aan de slag met houtbewerkingswerkzaamheden. Door deze afzuiginstallatie voor hout worden vrijkomende stoffen en resten direct vanaf de bron afgezogen, waardoor de leerlingen ongestoord hun werk kunnen doen. Ook is het met deze afzuiginstallatie mogelijk dat meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken.

Stofafzuiging houtbewerking Afzuiginstallatie houtbewerking Atimo

Stofafzuiging houtbewerking ATEX

In sommige situaties kan het vrijkomende stof een brandgevaar opleveren. In deze situaties spreken we van ATEX gecertificeerde zones, waarbij het zeer belangrijk is dat de gebruikte afzuiginstallatie voor stofafzuiging geschikt is voor deze brandbare stoffen. Ook dat is bij Atimo geen enkel probleem! Onze afzuiginstallaties voor houtbewerking kunnen ook zeker ATEX gecertificeerd geleverd worden. Ook onze stofzuiger accessoires zijn optioneel ATEX gecertificeerd leverbaar.

Op zoek naar een afzuiginstallatie voor houtbewerking?
Bent u op zoek naar een afzuiginstallatie voor het afzuigen van vrijkomende stoffen tijdens houtbewerking? Neem dan gerust contact met ons op. Vrijblijvend bespreken we graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf. U kunt met ons contact opnemen door te bellen naar 072 – 562 8088 of per e-mail naar info@atimo-nederland.nl. We staan voor u klaar!

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie