Straalgrit hergebruiken

Straalgrit is een veel gebruikt middel binnen verschillende industrieën om objecten te ontdoen van allerlei soorten restdeeltjes verf en roest. Zo wordt hiervoor bijvoorbeeld veel straalgrit van staal ingezet. Deze vorm van straalgrit kan heel goed hergebruikt worden. Dit is veelal ook wenselijk, omdat dit een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Echter is straalgrit ontzettend zwaar, waardoor het scheppen van straalgrit de voorkeur veelal niet heeft. Dit neemt veel tijd in beslag en is slecht voor de gezondheid van medewerkers. Een straalgrit stofzuiger kan hier een oplossing bieden!

Industriële stofzuiger voor bulk materiaal Atimo

Straalgrit stofzuiger

Een straalgrit stofzuiger is een zeer krachtige industriële stofzuiger die in staat is om producten met een hoog soortgelijk gewicht op te kunnen zuigen. Deze industriële stofzuigers beschikken veelal over extra hoge onderdruk motoren, zodat het straalgrit van staal effectief en snel opgezogen kan worden.

DG 300 stofzuiger voor straalgrit hergebruiken

Atimo heeft bij een klant een DG 300 stofzuiger ingezet voor het succesvol opzuigen van zwaar staal straalgrit. Dit straalgrit heeft een gewicht van ongeveer 8 kilo per liter, waardoor scheppen een zwaar en tijdrovende klus is. De DG 300 straalgrit stofzuiger is een zeer geschikte industriële stofzuiger voor deze klus! Deze industriële stofzuiger is werkzaam op 380 Volt en is voorzien van 25 kW vermogen. Deze stofzuiger beschikt over een maximale onderdruk van 4.000 mmH2O en een luchtdebiet van 2.050 m3/uur. Daarnaast is deze stofzuiger geschikt voor continu gebruik, waardoor de gebruiker geen rekening hoeft te houden met wachttijden.

Verrijdbare container

Deze straalgrit stofzuiger heeft een opvangcontainer, welke zich onderaan de machine bevindt. Deze container heeft een opslagcapaciteit van 220 liter. De gebruiker kan hierdoor tot 220 liter straalgrit in één keer opzuigen alvorens de opvangcontainer geleegd dient te worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de container op ieder ander gewenst moment te legen. Door de eenvoudige verzameling van het opgezogen straalgrit, wordt straalgrit hergebruiken voor de gebruiker zeer gemakkelijk gemaakt.  

Industriele stofzuiger op krachtstroom Bulk zuigen Atimo

Breed assortiment oplossingen voor straalgrit

Naast de DG 300 straalgrit stofzuiger, beschikken we bij Atimo over nog veel meer industriële stofzuigers voor het opzuigen en hergebruiken van straalgrit. Zo kunt u bij ons ook terecht voor Diesel aangedreven straalgrit stofzuigers. Groot voordeel van deze industriële stofzuigers is dat deze zeer mobiel verplaatsbaar zijn doordat deze hun eigen brandstofmotor hebben die voor de noodzakelijke aandrijving zorgt. Ook straalgrit stofzuigers op perslucht behoren tot ons assortiment.

Daarbij beschikken we ook over diverse oplossingen op het gebied van opslaan en afvoeren van de gezogen materialen. Bij het opzuigen van straalgrit gaat het veelal over het opzuigen van grote hoeveelheden straalgrit in een korte tijdsduur. Een grote opvangcapaciteit is dan wenselijk. Om dit te realiseren beschikken wij over diverse voorafscheiders met een maximale inhoud van 3 m3. Deze voorafscheiders kunnen in combinatie met een straalgrit stofzuiger worden ingezet en zorgen voor een grotere opvangcapaciteit. Ook kunnen deze voorafscheiders, indien gewenst, worden uitgerust met een onderlossing of zijlossing, zodat het opgezogen straalgrit eenvoudig teruggestort kan worden in uw werpsysteem. Hergebruik van straalgrit wordt zo zeer eenvoudig!

Bent u net als deze klant op zoek naar een oplossing voor het opzuigen en hergebruiken van straalgrit? Wij denken graag met u mee over de meest geschikte straalgrit stofzuiger voor uw bedrijfssituatie en wensen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op!

Contact met Atimo
Heeft u vragen? Of wilt u een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 – 562 8088 of per e-mail op info@atimo-nederland.nl.

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie