ATEX stofzuiger met 3 filters: uniek en mogelijk bij Atimo!

Een ATEX stofzuiger met 3 filters, namelijk een hoofdfilter in stofklasse M, een HEPA H14 veiligheidsfilter en een actief koolfilter. Een combinatie die nog niet eerder voorgekomen is. Uniek en mogelijk bij Atimo!

ATEX stofzuiger met actief koolfilter unieke atex stofzuiger Atimo

Waarom een ATEX stofzuiger?

ATEX stofzuigers worden speciaal ontworpen en gebouwd om ingezet te kunnen worden in brand- en explosiegevaarlijke omgevingen. In deze omgevingen komen stoffen en restmaterialen voor, welke veelal brandgevaarlijk of explosiegevoelig zijn. Deze stoffen kunnen met een industriële stofzuiger niet opgezogen worden. Deze stofzuigers beschikken niet over de juiste uitrusting, waardoor het opzuigen van deze gevaarlijke stoffen een brandrisico oplevert. Een ATEX stofzuiger is hier wel voor geschikt.

Diverse filtermogelijkheden voor ATEX stofzuigers

Bij Atimo Nederland beschikken we over een zeer breed assortiment ATEX stofzuigers, welke ingezet kunnen worden in ATEX Zone 1, 2, 21 en 22 omgeving. Ook hebben we ATEX stofzuigers welke beschikken over een ATEX Zone 20 certificering (inwendig). Deze explosieveilige stofzuigers hebben diverse filtermogelijkheden: antistatische polyester sterfilters, antistatische polyester patroonfilters, antistatische zakfilters, hydro-oleophobic filters, etc. Er is heel veel mogelijk!

Uniek: ATEX stofzuiger met drie type filters

Onze klant was op zoek naar een unieke, nog niet eerder voorgekomen, combinatie: een ATEX stofzuiger voor ATEX Zone 22, werkzaam op 230 volt en welke voorzien is van een hoofdfilter klasse M filter, een HEPA H14 veiligheidsfilter en een actief koolfilter in één. De combinatie van een klasse M stoffilter, een HEPA H14 filter en een actief koolfilter in één stofzuiger is al uniek. Echter kwam deze combinatie in een ATEX stofzuiger nog niet eerder voor.

Bij Atimo Nederland kennen we geen nee en gaan we door tot we de juiste oplossing kunnen aanbieden. In dit geval hebben we ervoor kunnen zorgen dat tussen het filterlichaam en de motorkop van de ATEX stofzuiger een extra verhogingsring geplaatst werd, zodat het mogelijk werd dat deze stofzuiger uitgerust werd met de gevraagde filters.

ATEX stofzuiger met drie filters Unieke ATEX stofzuiger Atimo

Waarom deze filters?

De klant zet deze ATEX stofzuiger in voor het opzuigen van gevaarlijke vaste stoffen. De afgezogen lucht van deze stoffen mag niet worden gerecirculeerd in de ruimte. Het is bij deze klant bekend dat één van deze stoffen een dampspanning heeft. Middels het aanvullend geplaatste actief koolfilter in deze explosievrije stofzuiger worden de dampen afgevangen, waardoor de medewerkers niet worden blootgesteld. Hierdoor kunnen medewerkers bij dit bedrijf veilig en stofvrij werken!

Drie filters ATEX stofzuiger ATEX actief koolfilter Atimo

Ook op zoek naar een oplossing voor stofvrij werken?

Staat veiligheid binnen jouw bedrijf ook voorop en willen jullie graag aan de slag met stofvrij werken? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan geen uitdaging uit de weg en voorzien u graag van een passend advies op maat. Bel ons vandaag nog op via 072 – 562 80 88 of stuur een e-mail naar info@atimo-nederland.nl!

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie