NEF 2,2 kW aggressive fluid

  • NEF 2,2 kW bijtende vloeistofzuiger voorkant
  • NEF 2,2 kW bijtende vloeistofzuiger achterzijde koppel
  • filter actief koolstof voor bijtende vloeistofzuiger
Krahnen

NEF 2,2 kW aggressive fluid

Deze vloeistofzuiger op 380 Volt en 2,2 kW vermogen is ontworpen om bijtende vloeistoffen mee op te zuigen, bijvoorbeeld fluorwaterstofzuur of salpeterzuur. Door een uitgebreid filterreinigingssysteem is deze vloeistofzuiger breed inzetbaar. De opvangcontainer heeft ruimte voor 40 liter vloeistof. De NEF vloeistofzuiger is op diverse manieren aan te passen aan zijn omgeving en klus. Hij is geschikt om in te bouwen in een systeem of aan te sluiten op leidingwerk, om zo vanuit vaste positie bij te dragen aan een schone omgeving. 

Filtermogelijkheden
Doordat er verschillende filtermogelijkheden zijn, kan deze vloeistofzuiger ingezet worden voor het veilig opzuigen en filteren van verschillende bijtende stoffen. De poriën van een actief koolstoffilter adsorberen de dampen van de bijtende stoffen uit de lucht, voordat deze worden uitgeblazen. Het standaard patroonfilter is geschikt voor het opzuigen van oplosmiddelen, polaire en apolaire stoffen. Een apart patroonfilter is geschikt voor het veilig opzuigen en filteren van alkaliën. Tenslotte is er een speciaal filter om zuren met hoge concentraties te kunnen filteren. 

Gebruik en veiligheidsvoorschriften
Het is zeer belangrijk dat de gebruiker van de vloeistofzuiger bekend is met het type aangezogen materiaal en de eigenschappen van dit materiaal en de mogelijke risico's wat betreft de verhoogde elektrostatische lading als gevolg van het softtransport. Het mixen van verschillende stoffen kan leiden tot onvoorspelbare reacties, waaronder snelle opwarming in het filter en in de container. De vloeistofzuiger is zo uitgerust dat de gebruiker veilig bijtende stoffen kan zuigen zonder contact te hoeven maken met deze stoffen. Zo is de vloeistofzuiger uitgerust met een vlottersysteem om de stofzuiger direct te laten stoppen met zuigen zodra de container volgezogen is. Ook hoeft de container niet geopend te worden om deze te legen. De vloeistofzuiger heeft een afvoerkogelkraan van roestvrij staal die enkel opengedraaid hoeft te worden. Verder is de stofzuiger gemaakt van polypropeen, PVC en RVS, wat allemaal bestand is tegen bijtende stoffen. Indien het filter toe is aan vervanging, kan het filter zonder gereedschap en met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen worden verwijderd.  

Stofzuiger accessoires
Er zijn verschillende accessoires beschikbaar om de vloeistofzuiger mee uit te bereiden. Een langere zuigslang kan zorgen voor een groter bereik van de stofzuiger. Met hulpstukken zoals een kierenzuiger kan de stofzuiger ook moeilijkere plekken stofzuigen. Ook is er een vloerzuigmond beschikbaar om oppervlaktes schoon te maken. Voor meer informatie over verschillende hulpstukken kunt u contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Krahnen
Model:
NEF 2,2 kW aggressive fluid vloeistofzuiger
Spanning400 Volt
Aantal motoren1
Vermogen2,2 kW
Max. luchtdebiet315 m3 / uur
Max. onderdruk1.937 mmH2O
Type filterActief koolstoffilter
Inhoud vuilcontainer40 liter
Inlaat diameterDN38/50
Geluid debiet67 dB(A)
Afmetingen1250x615x1090 cm
Gewicht85 kg
LedigingAfvoerkogelkraan

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie