NEF 230/2 aggressive fluid

  • bijtende vloeistofzuiger NEF voorkant Atimo
  • bijtende vloeistofzuiger NEF achterkant Atimo
  • patroon actief koolstoffilter krahnen
Krahnen

NEF 230/2 aggressive fluid

De mobiele en robuuste NEF vloeistofzuiger is geschikt om bijtende vloeistoffen mee op te zuigen. Het gaat enkel om stoffen die niet brandbaar zijn, zoals fluorwaterstofzuur of salpeterzuur. Deze stofzuiger is namelijk niet ATEX gecertificeerd. Stofzuigers die dit wel kunnen zijn de DGF en EGF stofzuiger.

Deze industriële stofzuiger is geschikt voor meerdere soorten bijtende vloeistoffen dankzij verschillende patroonfilters. Er zijn drie variaties van deze stofzuiger met verschillen in voltaandrijving, opslagcapaciteit en gewicht.

Deze NEF vloeistofzuiger bevat 2 kW vermogen dankzij twee krachtige motoren en is leverbaar met 40 liter of 60 liter opslagcapaciteit. De stofzuiger is werkzaam op 230 Volt. 

Filteropties
Het actief koolstoffilter voor deze vloeistofzuiger is beschikbaar in een aantal variaties. De poriën in het actief koolstoffilter met speciale samenstelling adsorberen de dampen van de bijtende stoffen uit de lucht, voordat deze worden uitgeblazen. Zo kan de stofzuiger verschillende bijtende stoffen probleemloos opzuigen. Het standaard patroonfilter is geschikt voor het opzuigen van oplosmiddelen, polaire en apolaire stoffen. Ook is er een filter om alkaliën te filteren. Tenslotte is er een filter om zuren met hoge concentraties veilig te filteren.

Het is van belang dat de gebruiker van de vloeistofzuiger bewust omgaat met de verschillende materialen die opgezogen worden. Het combineren van verschillende stoffen kan leiden tot onvoorspelbare reacties, zoals snelle opwarming in het filter en de container. Het mengen van opgezogen vloeistoffen en het gebruik van het juiste soort filter is de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Bediening en veiligheid
Deze vloeistofzuiger bevat een aantal veiligheidscomponenten zodat de gebruiker geen contact hoeft te maken met de bijtende stoffen in de stofzuiger. Zo heeft de machine een vlottersysteem om de stofzuiger automatisch te stoppen wanneer de container vol is. Ook hoeft de container niet opengemaakt te worden om deze te ledigen; de vloeistofzuiger heeft een afvoerkogelkraan van roestvrij staal die enkel open hoeft te worden gedraaid. De machine is gefabriceerd uit polypropeen, PVC en RVS, wat allemaal bestand is tegen bijtende stoffen.

Het filter raakt langzaamaan gevuld met damp en moet uiteindelijk vervangen worden. Wanneer deze vol is zal de damp ontsnappen via de uitlaat zonder filtering. Wanneer het filter vol is kan deze zonder gereedschap en met de juiste beschermingsmiddelen worden verwijderd.

De gebruiker moet bekend zijn met het type en de eigenschappen van het aangezogen materiaal en de mogelijke risico’s wat betreft verhoogde elektrostatische lading als gevolg van het stoftransport. Zoals benoemd is deze stofzuiger niet ATEX gecertificeerd, waardoor brandbare vloeistoffen opzuigen geen mogelijkheid is. 

Toepassingen en accessoires
De NEF vloeistofzuiger is goed aan te passen aan zijn omgeving en klus. Het is mogelijk om de stofzuiger in te bouwen in een systeem of aan te sluiten op leidingwerk om een groot oppervlakte te kunnen reinigen vanuit een vaste positie. Ook kan de vloeistofzuiger worden geleverd op een rolwagen, waardoor hij zeer mobiel inzetbaar is.

Er zijn stofzuiger accessoires beschikbaar om de vloeistofzuiger mee uit te bereiden. Een  langere zuigslang kan ervoor zorgen dat de vloeistofzuiger een verder bereik heeft. Met hulpstukken zoals een kierenzuiger kan de stofzuiger ook moeilijkere plekken zoals bovenop machines stofzuigen. Ook is er een vloerzuigmond beschikbaar om oppervlaktes schoon te maken. Voor meer informatie over verschillende hulpstukken kunt u contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Krahnen
Model:
NEF 230/2 aggressive fluid vloeistofzuiger
Spanning230 Volt
Aantal motoren2
Vermogen2,0 kW
Max. luchtdebiet295 m3 / uur
Max. onderdruk2.243 mmH2O
Type filterActief koolstoffilter
Inhoud vuilcontainer40 / 60 liter
Inlaat diameterDN38/50
Geluid debiet71 dB (A)
Afmetingen920x600x1300 cm / 810x600x1280 cm
Gewicht46 / 60 kg
LedigingAfvoerkogelkraan

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie