Terug naar projecten
  • Stofzuigsysteem voor het opzuigen van vloeistoffen en kolenstof
Atimo project

Stofzuiginstallatie voor het opzuigen van vloeistoffen en kolenstof

Een energiecentrale waarin binnen de kolencentrale steenkool wordt vermalen tot gruis tussen drie grote stalen molenstenen, was op zoek naar een stofzuiginstallatie. Deze energiecentrale was op zoek naar een krachtige stofzuiginstallatie die geschikt was om de grote hoeveelheid stof te verwijderen die vrijkomt bij het vermalen van de kolen, die de basisbrandstof vormen bij stroomopwekking.

Stofzuiginstallatie voor reinigingswerkzaamheden

Bij onderhoud en stilstand moet de maalruimte gereinigd worden en rondom de vele transportbanden in de centrale ligt regelmatig morsgoed in de vormen van kolen en kolengruis. Ook bij de kolenopslag dient regelmatig schoongemaakt te worden. Hier gaat het niet alleen om kolen en kolengruis, maar ook om vocht dat vrijkomt uit de nat aangeleverde kolen. Een stofzuiginstallatie van Atimo Nederland moest bestand zijn tegen de hoeveelheden stof en het soort stof. Daarbij was het belangrijk dat de stofzuiginstallatie mobiel verplaatsbaar en mobiel inzetbaar zou zijn.

Mobiele stofzuigunit

Atimo Nederland heeft een 6 m3 diesel aangedreven industriële stofzuiger met voorafscheider geleverd. Deze stofzuiginstallatie (Sibilia S10 Diesel) kan zowel stof, bulk als vloeistoffen opzuigen en opslaan. Deze industriële stofzuiger is uitgevoerd met een aanhanger, waarin het bulk kan worden opgevangen. De aanhanger kan makkelijk verplaatst worden met een landbouwtractor, waardoor deze stofzuiginstallatie op meerdere plaatsen gemakkelijk ingezet kan worden.

De Sibilia S10 Diesel heeft de volgende eigenschappen:

  • Geschikt voor bulk zuigen
  • Geschikt voor zeer grote stofzuiginstallaties
  • Mobiel verplaatsbaar
  • Custom made bouwmogelijkheden
  • Verkrijgbaar in zowel elektrische- als diesel uitvoering
  • De dieselmotor heeft een vermogen van maar liefst 66 kW
  • 160.000 cm2 filter oppervlakte

Interesse? Of meer weten? Neem contact op met Atimo Nederland!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 80 88. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die antwoord kan geven op uw vragen. U mag ook altijd vrijblijvend mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie