Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem voor werkplaats afzuiging
  • Centraal stofzuigsysteem voor werkplaats
  • Werkplaats afzuiging middels slanghaspels en centraal stofzuigsysteem
  • Slanghaspel stofzuigsysteem van Atimo
Atimo project

Centraal stofzuigsysteem met slanghaspels

Een klant die onder andere gespecialiseerd is in het maken van tuindeuren, voordeuren, garagedeuren, schuifpuien en kozijnen, heeft bij de productieprocessen veel last van vrijkomende stoffen. Om deze stoffen te verwijderen en stofvrij te kunnen werken, was deze klant op zoek naar een centraal stofzuigsysteem. Naast het centraal stofzuigsysteem wilde de klant tevens gebruik maken van slanghaspels zodat de klant op meerdere plekken de vrijkomende stoffen op kan zuigen middels zuigslangen.

Centraal stofzuigsysteem

Atimo Nederland heeft bij deze klant een centraal stofzuigsysteem gebouwd, bestaande uit de Delfin DG 70, leidingwerk en twee slanghaspels. Dit centrale stofzuigsysteem wordt ingezet voor directe bronafzuiging op handbewerkingsmachines (werkplaats afzuiging), zoals een bovenfrees, een schuurmachine en een afkortzaag. Daarnaast wordt dit centrale stofzuigsysteem gebruikt voor het opruimen en schoon houden van de timmerwerkplaats door de inzet van zuigslangen en slanghaspels. De zuigslangen op slanghaspels zorgen ervoor dat de klant op meerdere plekken in de timmerwerkplaats stof kan verwijderen.

Slanghaspels

Door de inzet van een slanghaspel kunnen zuigslangen gemakkelijk gebruikt worden zonder dat deze in de weg liggen. Een slanghaspel is er bijvoorbeeld met een oprolmechanisme, waardoor de zuigslang direct oprolt nadat de zuigslang losgelaten wordt. Atimo Nederland heeft diverse slanghaspels met de diameters van 40 en 50 mm in haar assortiment. De slanghaspels hebben naast een oprolmechanisme nog meer mogelijkheden, zoals een slangafsluiter, een microswitch en klant specifieke slanglengtes. Meer weten? Bekijk het assortiment hier.

Maatoplossing

Een centraal stofzuigsysteem is altijd een maatoplossing. Een goede analyse van de werkomgeving en uw specifieke wensen is daarbij uiterst belangrijk. Hier staan wij dan ook samen met de klant uitgebreid bij stil. Daarna is alles mogelijk: of u nu een klein centraal systeem wilt of een centraal stofzuigsysteem met een hoogteverloop van 70 meter, voor Atimo Nederland is het geen probleem!

Meer weten? Neem contact op met Atimo Nederland! Wij vertellen u graag wat er mogelijk is.

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon! U mag ook altijd mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie