Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem voor reinigen autobanden
  • Stofzuigsysteem voor reinigen autobanden met cycloon en vacuümunit
  • Stofzuigsysteem voor reinigen autobanden met Big Bag lediging
  • Cycloon voorafscheider voor stofzuigsysteem autobanden
  • Vacuümunit voor stofzuigsysteem industrie
Atimo project

Centraal afzuigsysteem autobanden recyclen

Bij een recyclingbedrijf voor autobanden worden oude autobanden, al naar gelang de staat van de banden, gereinigd en gereedgemaakt voor hergebruik. Indien de autobanden niet geschikt zijn voor hergebruik, worden de banden via een shredder vermalen. Bij zowel het reinigen van de autobanden als het vermalen van de autobanden, komen diverse stoffen en restafval vrij. Voor deze vrijkomende stoffen en materialen was dit recyclingbedrijf op zoek naar een oplossing, namelijk een centraal afzuigsysteem.

Verschillende materialen opzuigen met centraal afzuigsysteem

Indien de autobanden nog geschikt zijn voor hergebruik, dient vaak modder en/of regenwater uit de banden opgezogen te worden, omdat deze banden veelal op het buitenterrein van een sloopbedrijf zijn opgeslagen. De banden worden schoongemaakt, waarna ze vervolgens in de verkoop gaan. Bij het schoonmaken van de autobanden komen stoffen en materialen vrij.  

De écht versleten autobanden worden middels een shredder in kleine stukjes vermalen en het restmateriaal, bestaande uit stukjes rubber, vezels en stukjes staaldraad, wordt gescheiden om verder verwerkt te worden. Rondom de shredder en transportbanden ontstaat morsgoed dat geregeld gereinigd dient te worden. Dit morsgoed bevat rubber, vezels, stukjes staaldraad en vaak ook modder en water.  

Al met al is er in dit bedrijf een lastige cocktail van op te zuigen materialen: water, modder, brugvormende staaldraadjes en vezels. De staaldraadjes vormen tezamen met de vezels een kluit aan stof met eigenschappen van klittenband. Een centraal afzuigsysteem is de perfecte oplossing voor het afzuigen van deze stoffen. Via een centraal stofzuigsysteem kunnen de vrijgekomen stoffen en materialen namelijk gemakkelijk worden opgezogen. Op deze manier kan er schoon en efficiënt gewerkt worden.

De oplossing

Atimo Nederland heeft bij dit recyclingbedrijf een centraal afzuigsysteem van 37 kW met een voorafscheider geplaatst. Dit centrale afzuigsysteem met voorafscheider is geschikt om zowel droge als natte substanties af te vangen en daarom ideaal voor deze bedrijfssituatie. Het opgezogen materiaal wordt rechtstreeks in een Big Bag afgevangen. Via vacuüm wordt de Big Bag in de voorafscheider opengetrokken en het opgezogen materiaal wordt meteen in de Big Bag afgevangen. Hierdoor is er geen risico op verstopping zoals dat met conventionele voorafscheiders vaak gebeurt. Het restmateriaal kan eenvoudig in de Big Bag worden afgevoerd.

Ook op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem? Neem dan contact op met Atimo Nederland!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie